Вече правя два пъти по този начин паеята. Определено ми е по лесно на финала да я пусна във фурната.От близо 20 години живея в Испания,от тях 11 във Аликанте (Валенсиана/.За първи път с пристигането ни в Аликанте бяхме поканени на паеля в един прокурор,но всъщност голям гастроном. През цялото време седях на главата му да копирам рецептата .Общо взето се прави по същия начин,но ми направи впечатление ,че използваше два вида зехтин.вирхен екстра за зеленчуците и по слаб за морските деликатеси.Като преди да пусне лука овкуси зехтина със сушена цяла гамба. Аз лично не се старая чак толкова ,но след лука слагам малко червен пушен пипер.Няма значение дали е в специалната за паеля тава на газ или на котлона ,а след това във фурната. Това със фурната по бързо става и не бъркаш като луд. Вкуса е един и същи.Приятен апетит.
08.04.2022 02:05
3
1
Yordanka Kovacheva
Сигурно е вкусен този ориз, но не би могъл да носи името паея поради огромните различия с истинската рецепта за такава..
24.09.2021 20:13
1
1
Албена Асенова
Мен пък много ми допада рецептата.
12.05.2016 10:52
1
Танас
Това е рецепта ориз с морски дарове.Няма смисъл за щяло и не щяло да се кръщава всяка гозба с ориз с името паеля.
16.11.2013 09:24
6
2
bendjito
6666 Оспокойте се малко, какво като сте живели в Испания, тази гадна държава. Като не ви харесва не си я правете.
18.08.2011 15:26
3
2
mira
Абсолютно. Живяла съм в Испания. По-голяма глупост не бях чувала. Паеля - дръжки, пък и да се пече ?
11.08.2011 01:16
6
2
nico
Този, който е написал тази рецепта, само ще му кажа - че главата му ражда като върба лимони. Тези рецепти за паелла се разминават жестоко с действителноста. А човек като не знае, поне може да изполва google.ес , но не и да си прави съчинение със свободен текст.
Тази рецепта коментираха
Подобни рецепти
Последно Коментирани