Шишчета на грил тиган

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Шишчета на грил тиган2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Вкусно предложение за феновете на шишчетата, които нямат как да запалят скара"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 500 г
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • лук - 1 глава
  • печурки - 10 бр.
  • за маринатата
  • зехтин - 2 с.л.
  • лайм - 1 бр.
  • бяло вино - 1 к.ч. сухо
  • чесън - 2 скилидки, счукан.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лаймът се измива и се изстисква. Към сока му се добавят останалите съставки за маринатата. Пилешкото месо се нарязва на кубчета и се овкусява с марината. Оставя на студено 30 минути, за да поеме от нея.

Междувременно гъбите, лукът и чушките също трябва да се нареждат на кубчета, но те трябва да са по-малки от месните, защото могат да изгорят. Когато пилешкото се овкуси и останалите продукти са налице, се нанизват на шишове, като месо се редува със зарзават.

Нанизаните шишчета се запичат от всички страни на леко намаслен грилован тиган. Докато се пекат могат да се поливат с марината, но това не е задължително. Изпечените шишчета се поднасят със салата според сезона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: