Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Шишчета»Шишчета в марината на грил тиган

Шишчета в марината на грил тиган

МариянаМарияна
Мастър Шеф
7734k2k7
Шишчета в марината на грил тиган
Снимка: Марияна
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Сочни мариновани свински шишчета, които вместо на скара, приготвихме на грил тиган - поднесете с картофки или свежа салата и да ви е сладко!"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг
  • олио - 2 с.л.
  • бира - 1/2 ч.ч немска
  • риган - 3 с.л. сух
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • сол
  • черен пипер
  • картофи - 6 бр.
  • сол - на вкус
  • олио - 1 ч.ч. за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купичка си слагаме олиото, бирата. Добавяме ригана и мащерката.

Нарязваме на късчета, равни по големина, свинското месо. После ги посоляваме леко, поръсваме с черен пипер млян също на вкус.

Парчетата свинско месо ги слагаме в купата при марината и оставяме така за два часа, да си поемат всички аромати.

След това на дървени шишчета нанизваме късчетата месо едно до друго. Намазваме си си грил тигана леко с олио и нареждаме шишчетата. Печем от всички страни.

Обелвам картофите и ги режа на тънки пръчки, измивам ги и след това подсушавам.

Загрявам олиото в подходящ тиган и пържа картофките до приятен загар. След като ги изпържим, слагаме картофките в съд с лист кухненска хартия, за да се отцедят. След това посоляваме картофките.

С подходяща чиния сервираме по две шишчета със свинско месо и пържени картофки.

Хапваме с бира или кола.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: