Начин на приготвяне
В купичка си слагаме олиото, бирата. Добавяме ригана и мащерката.
Нарязваме на късчета, равни по големина, свинското месо. После ги посоляваме леко, поръсваме с черен пипер млян също на вкус.
Парчетата свинско месо ги слагаме в купата при марината и оставяме така за два часа, да си поемат всички аромати.
След това на дървени шишчета нанизваме късчетата месо едно до друго. Намазваме си си грил тигана леко с олио и нареждаме шишчетата. Печем от всички страни.
Обелвам картофите и ги режа на тънки пръчки, измивам ги и след това подсушавам.
Загрявам олиото в подходящ тиган и пържа картофките до приятен загар. След като ги изпържим, слагаме картофките в съд с лист кухненска хартия, за да се отцедят. След това посоляваме картофките.
С подходяща чиния сервираме по две шишчета със свинско месо и пържени картофки.
Хапваме с бира или кола.
Да ви е сладко!