Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Кисел»Литовски кисел с моркови и ябълки

Литовски кисел с моркови и ябълки

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Литовски кисел с моркови и ябълки1 / 2
20/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Страхотна литовска напитка за... душата"

Необходими Продукти

  • ябълки - 4 бр.
  • сок от моркови - 300 мл
  • вода - 300 мл
  • захар - 3 с.л.
  • нишесте - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се обелват, сърцевината се отстранява и плодовете се режат на кубчета. Слагат се в тенджера и се заливат със сока от моркови.

Добавят се 200 милилитра вода, захарта и сместа се оставя да кипне. Вари се 5 минути. Нишестето се размива в 100 милилитра вода и се излива във врящата смес.

При непрекъснато бъркане се загрява, докато се сгъсти, но без да кипва. Сваля се от котлона и се разпределя в купички или чаши. Сервира се топъл или студен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: