Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Конфитюр»Конфитюр от ябълки и моркови

Конфитюр от ябълки и моркови

Конфитюр от ябълки и моркови
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Изненадайте всички с този нестандартен конфитюр от ябълки и моркови"

Необходими Продукти

  • ябълки - 1 кг
  • моркови - 3 бр. големи
  • кафява захар - 2 с.л.
  • бяла захар - 2 ч.ч.
  • гелфикс класик - 1 пакет на Йоткер
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме ябълките, кората се обелва и нарязваме в тенджерка на тънки резенчета.

Морковите се обелват с белачка за картофи, срязват се на две половини и нарязваме на тънки полумесеци. Добавят се при ябълките и се разбъркват с 2 с.л. бяла захар.

Цялата смес се поставя на умерен огън да заври, като се разбърка непрекъснато. Сипва се и водата, чакаме да завири и бъркаме с дървена лопатка. Когато заври, сипваме 2 ч.ч. бяла захар и добавяме кафявата. Оставяме да поври за 10 минути и сваляме от котлона.

С пасатор леко се пасира, но така че да се усещат малки парченца, а не на гладка каша. Сипваме в сухи бурканчета и затваряме с капачка. Оставят се с дъното нагоре, докато се охладят.

Усеща се леко киселият вкус на ябълка, морков и кафява захар - разкошно е за сладки, рула и всеки вид десерти и тестени изделия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

pepi
pepi
Прочетох рецептата, заинтригува ме, но не е описано в кой момент се добавя "гелфикс класик - 1 пакет на Йоткер"?
21.08.2019 08:32