Начин на приготвяне
Измиваме ябълките, кората се обелва и нарязваме в тенджерка на тънки резенчета.
Морковите се обелват с белачка за картофи, срязват се на две половини и нарязваме на тънки полумесеци. Добавят се при ябълките и се разбъркват с 2 с.л. бяла захар.
Цялата смес се поставя на умерен огън да заври, като се разбърка непрекъснато. Сипва се и водата, чакаме да завири и бъркаме с дървена лопатка. Когато заври, сипваме 2 ч.ч. бяла захар и добавяме кафявата. Оставяме да поври за 10 минути и сваляме от котлона.
С пасатор леко се пасира, но така че да се усещат малки парченца, а не на гладка каша. Сипваме в сухи бурканчета и затваряме с капачка. Оставят се с дъното нагоре, докато се охладят.
Усеща се леко киселият вкус на ябълка, морков и кафява захар - разкошно е за сладки, рула и всеки вид десерти и тестени изделия!
Коментари