Начин на приготвяне
Разкошни веган кексчета с ябълки и моркови – много лесни за приготвяне!
В дълбок съд, удобен за разбъркване, сипваме топлата вода и в нея разтваряме содата с ябълковия оцет, който ще ѝ съдейства да шупне. Добавяме кафява кристална захар и шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), брашно от рожков, конопено брашно, пшенични трици и фини овесени ядки.
Оставяме да престои за 5-10 минутки, за да набъбнат малко овесените ядки, като през това време обелваме ябълката и моркова и ги рендосваме. След това към сладката течна смес, разбърквайки с телена бъркалка - прибавяме постепенно сгъстяващите съставки – пълнозърнесто брашно и царевично фино брашно. Към сгъстената смес прибавяме настърганите ябълка и морков и разбъркваме заедно с канелата.
В 12 бр. формички за класически кексчета, които с помощта на силиконова четчица сме намазали с шарлан и след това напудрили с малко брашно – разпределяме по равно сместа. Печем нашите ябълкови кексчета на 180 градуса за около 25 -30 минутки.
Поднасяме по желание поръсени с пудра захар.
Пухкави веган кексчета – с чудесен вкус и аромат!
Здравословна следобедна закуска (с минимално количество захар)!
Чудно Вкусно!