Браунис с какао

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Браунис с какао2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
"Даваме ви не повече от 25 минути, за да приготвите тези браунис. Времето започва да тече .... сега!"

Необходими Продукти

  • мазнина - 10 с.л. неосолено масло
  • захар - 280 г
  • какао - 3/4 ч.ч. плюс 2 с.л. неподсладено на прах
  • сол - 1/4 ч.л.
  • ванилия - 1/2 ч.л. течна
  • яйца - 2 големи и студени
  • брашно - около 70 г
  • ядки - 1 ч.ч. смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително на 160 градуса. Маслото, захарта, какаото и солта се разтопяват на водна баня, като се разбърква.

Леко се охлажда, след което се добавят яйцата и брашното и ядките.

Енергично се разбива до хомогенност и се излива в тава, която е покрита с алуминиево фолио или хартия за печене. Сладкишът се пече около 25-30 минути, до влажна клечка, след което се охлажда напълно.

Реже се на 16 или 25 квадратчета, като тавичката, в която трябва да се изпече е с размери 20х20 см.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
53
41
32
20
10
Дай твоята оценка: