Какаова торта с глазура

Какаова торта с глазура
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
14
"Кралицата на тортите"

Необходими Продукти

  • за блата
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 350 г
  • сода бикарбонат - 1/2 с.л.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • какао - 4 с.л.
  • ванилия - 2 бр.
  • брашно - 250 г
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • вода - 300 мл
  • захар - 1 ч.ч.
  • нишесте - 2 пакета Какао (по 60 г)
  • за глазура
  • крем - 1 пакет шоколадов без варене на д - р Йоткер (по 80 г)
  • за гарниране
  • лимонова кора - от 1 бр.
  • кит - кат - 3 блокчета
  • сметана - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Прибавете останалите съставки и разбъркайте. Прибавете брашното, какаото и бъркайте до получаването на кексово тесто.

Изпечете три еднакви блата.

Направете крем, като сложите млякото, водата и захарта да заврат.

Разтворете нишестето с 1/2 ч.ч. вода и при непрекъснато бъркане го прибавете към врящата смес.

Намажете блатовете с крема и сглобете тортата.

Направете крема на д-р Йоткер по указания на пакетчето начин.

Покрийте горния блат. Разбийте сметаната с миксер и украсете. Украсете с настъргани лимонови корички.

Настържете блокчетата Кит-кат на едро ренде и декорирайте блатовете.

Оставете шоколадовата торта за няколко часа на хладно преди консумация.

Какаовата торта II е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: