Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Домашно негърче с какаова глазура

Домашно негърче с какаова глазура

Домашно негърче с какаова глазура
Снимка: Петя Страхилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
15
"Едва ли някога ще ни омръзне да приготвяме това домашно негърче, а още по-малко ще ни омръзне и да си го хапваме"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • захар - 200 г
  • какао - 3 с.л.
  • олио - 200 мл (1/2 ч.ч.)
  • брашно - 2 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • За глазурара
  • захар - 5 с.л.
  • вода - 6 с.л.
  • какао - 3 с.л.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загасяваме содата в киселото мляко в голяма купа и пресяваме брашното.

Към кисело мляко със содата прибавяме захарта, брашното, олиото, какаото и пакетче ванилия.

Разбъркваме хубаво до хомогенна гладка смес. Хубаво е да не се изсипва всичкото брашно, а да се прибавя на части, за да се получи желаната консистенция, като кексово тесто (моята я правя една идея по-гъста)

Изсипваме в намазнена тава и печем на 180 °C около 20-тина минути. Проверяваме с клечка за зъби. Вадим от фурната и оставяме да се охлади.

От продуктите за шоколадовата глазура слагаме захарта и водата на котлона да заври.

След това прибавяме какаото и бъркаме до гладка смес.

Изключваме котлона и прибавяме маслото.

Разбъркваме да се разтопи и заливаме сладкиша негърче.

Поръсваме по желание с каквото желаем. Аз поръсих със кокосови стърготини.

Да ви е сладко с това домашно негърче със какаова глазура!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: