Начин на приготвяне
Загасяваме содата в киселото мляко в голяма купа и пресяваме брашното.
Към кисело мляко със содата прибавяме захарта, брашното, олиото, какаото и пакетче ванилия.
Разбъркваме хубаво до хомогенна гладка смес. Хубаво е да не се изсипва всичкото брашно, а да се прибавя на части, за да се получи желаната консистенция, като кексово тесто (моята я правя една идея по-гъста)
Изсипваме в намазнена тава и печем на 180 °C около 20-тина минути. Проверяваме с клечка за зъби. Вадим от фурната и оставяме да се охлади.
От продуктите за шоколадовата глазура слагаме захарта и водата на котлона да заври.
След това прибавяме какаото и бъркаме до гладка смес.
Изключваме котлона и прибавяме маслото.
Разбъркваме да се разтопи и заливаме сладкиша негърче.
Поръсваме по желание с каквото желаем. Аз поръсих със кокосови стърготини.
Да ви е сладко с това домашно негърче със какаова глазура!