Салата Викторио

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Салата Викторио2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Свежа импровизация с риба тон, която всяка домакиня ще сложи с гордост на трапезата си"

Необходими Продукти

  • маруля - 4 - 5 листа
  • риба тон - 1 - 2 консерви
  • зеле - 2 шепи настъргано
  • моркови - 1/2 настърган
  • домати - 2 броя
  • краставици - 1 брой, белена
  • царевица - 1 консерва сладка
  • маслини - 4 - 5 броя за гарниране
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • сол
  • оцет - 2 с.л. ябълков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете краставицата и я нарежете на кубчета. Половината домати нарежете на по-едри, а другата на по-дребни парчета. Намачкайте зелето леко със сол. В голяма чиния направете подложка от листата маруля.

Изсипете зелето, доматите (дребните), морковите, краставиците, царевицата и леко разбъркайте. Отгоре сложете риба тон, наредете няколко резена домат и няколко маслини.

Залейте салатата с дресинг от лимоновия сок, оцета и зехтина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

кулинар
кулинар
Изглежда апетитно, но със сигурност има голямо разминаване в представите на предложилият тази рецепта за хомогенност на вкусовите възприятия, поради факта, че вкусът на консервираната риба тон е в пълен разрез с голямото водно съдържание в пресните краставици и домати и съчетанието им води единствено до неприятно усещане върху езика и небцето.
21.01.2011 18:10