Салата с калмари, скариди и китайско зеле

29/12/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 175
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Във вряща вода се поставят дафиновияt лист и черния пипер. Внимателно се пускат калмарите и се варят 2-3 мин. Изваждат се и се охлаждат. Нарязват се на лентички.

Маслините без костилки се нарязват на ситно. Зелето се нарязва на тънки ленти.

Сваряваме яйцата.

Приготвяме дресинга от зехтина, оцета и горчицата. Добавя се сол и черен пипер.

В дълбока купа се смесват зелето, калмарите, скаридите и маслините.

Подправят се и се украсяват със сварените и обелени, нарязани пъдпъдъчи яйца.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар