Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелева салата»Кимчи – прясна пикантна зелева туршия

Кимчи – прясна пикантна зелева туршия

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Кимчи – прясна пикантна зелева туршия1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
7
"Огнена салата за любителите на пикантното!"

Необходими Продукти

  • зеле - 1 кг.
  • сол - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • оцет - 3 супени лъжици
  • люти чушки - 1 с.л., смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме зелето на тънки на ивици, посоляваме и оставяме няколко часа да престои.

Лукът и чесънът се нарязват ситно и заедно с черния пипер, лютите чушки и оцета се смесват със зелето.

То се натъпква добре в глинен съд и се похлупва с нещо тежко. Престоява 2-3 дни и е готово за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
52
40
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Защо няма да се получи
05.11.2023 12:00
Геновева
Геновева
Необходимо е да добавите още някои продукти, за да се получи вкусно кимчи... и за 2-3 дни не би се получило!
10.09.2021 17:15
1
Ivo
Ivo
Няма да се получи.
10.09.2016 17:52