Халва с белтъци

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
30/10/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 587
  • Преглеждания за месеца34
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 7 бр. белтъци
  • глюкоза - 800 мл
  • захар - 750 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците на сняг в голяма купа, като бъркането трябва да е само в едната посока.

Глюкозата се изсипва в тенджера и към нея се прибавя захарта, разтопява се на слаб огън.

Полученият сироп се изписва при белтъците на тънка струйка, като се разбърква непрекъснато.

Получава се кремообразна смес със средна гъстота.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар