Халва с белтъци

редакция:
Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Халва с белтъци
Снимка: Севда Андреева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • яйца - 7 бр. белтъци
  • глюкоза - 800 мл
  • захар - 750 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме белтъците на сняг в голяма купа, като бъркането трябва да е само в едната посока.

Глюкозата се изсипва в тенджера и към нея се прибавя захарта, разтопява се на слаб огън.

Полученият сироп се изписва при белтъците на тънка струйка, като се разбърква непрекъснато.

Получава се кремообразна смес със средна гъстота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: