Gotvach.bg»Рецепти»Снакс»Солети»Веган солети със спелта

Веган солети със спелта

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Веган солети със спелта2 / 2
15/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 400 г от спелта
  • зехтин - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 1 с.л.
  • захар - 1 щипка
  • сол - 1 щипка
  • вода - 1 ч.ч.
  • маслинова паста - 2 ч.л.
  • чубрица
  • червен пипер
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички указани съставки се смесват и се разбиват много добре, докато се получи гладко тесто. То се пълни на части в шприц.

След това върху хартия за печене в тава /или алуминиево фолио/ се шприцоват тънки лентички.

Така получените солети се пекат в загрята на 180 градуса фурна не повече от 15 минути.

Готовите солети ще са значително по-дебели от тези, които сме свикнали да виждаме в търговските обекти, но пък ще са далеч по-вкусни и здравословни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: