Консервирана царевица в буркани

Дебелата БертаДебелата Берта
Джедай
2k
3k
50
9k
04/11/2015
"Ето как любителите на царевица да си я консервират, за да си хапват, когато изчезне от пазара "
Приготвяне10 мин.
Готвене125 мин.
Общо135 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо14 169
  • Преглеждания за месеца163
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • царевица - 5 кг
  • сол - на вкус
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С нож се изрязват зърната от кочаните, да не се реже до самия кочан. Зърната се измиват и се поставят в тенджера.

Покриват се с вода и се варят 5 минути. Отцеждат се и се пълнят в буркани. Пълни се 1 пръст под ръбчето на буркана.

Добавя се сол на вкус и бурканът се залива с вода. Консервите се запечатват с капачки и се стерилизират 2 часа.

След това се изваждат от водата. Съхраняват се на тъмно и студено място.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар