Толстолоб на фурна във фолио

Робин ХудРобин ХудНовак
03/11/2015
"За ценителите на вкусите рибни ястия - страхотни котлени от толстолоб в ароматна марината "
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо40 865
  • Преглеждания за месеца713
  • Преглеждания за седмицата208
  • Коментирана4 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Толстолобът се почиства и се реже на котлети. По принцип е добре да отстраните кожата на рибата, но ако не ви се занимава с това, можете и да я оставите.

Почистеното месо се полива с марината от зехтин, бяло вино, горчица, сол и черен пипер. Оставя се така 30 минути и всяка риба се поставя върху голямо парче алуминиево фолио.

В нея се слагат почистени и нарязани моркови, лимон, копър, магданоз, лук, целина. Рибите се завиват с фолиото се подреждат в голяма тава.

Пекат се около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна. След това фолиото се отстранява, яденето се поръсва с наситнени копър, магданоз, орехи и каперси. Пече се още 5-10 минути и се вади от печката.

Рейтинг

5 3
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
avokado
avokado
05.12.2017 19:17
До "Bojidar Hinkoff" Господине как преценихте, че това е котлет от сьомга?Котлетите от толстолоб са с точно такава форма.
1
0
Bojidar Hinkoff
Bojidar Hinkoff
19.04.2017 18:54
Напоследък я карате доста през просото. Сложете истинска снимка ако сте направии тази рецепта, а не котлети от сьомга във фолио. Така ще загубите фенове, гаранция!
2
1
Вили Христова
А къде остана чесъна????
2
0