Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Толстолоб на фурна във фолио

Толстолоб на фурна във фолио

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Толстолоб на фурна във фолио2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"За ценителите на вкусите рибни ястия - страхотни котлени от толстолоб в ароматна марината"

Необходими Продукти

  • толстолоб - 2 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • целина - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • копър - 1 стрък
  • магданоз - 1 стрък
  • чесън - 1 глава
  • лук - 1 глава
  • за маринатата
  • зехтин - 4 с.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • горчица - 2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • за поръсване
  • копър - 2 с.л. нарязан
  • каперси - 1 с.л. мариновани
  • магданоз - 2 с.л.
  • орехи - 1 шепа, смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Толстолобът се почиства и се реже на котлети. По принцип е добре да отстраните кожата на рибата, но ако не ви се занимава с това, можете и да я оставите.

Почистеното месо се полива с марината от зехтин, бяло вино, горчица, сол и черен пипер. Оставя се така 30 минути и всяка риба се поставя върху голямо парче алуминиево фолио.

В нея се слагат почистени и нарязани моркови, лимон, копър, магданоз, лук, целина. Рибите се завиват с фолиото се подреждат в голяма тава.

Пекат се около 40 минути в загрята на 180 градуса фурна. След това фолиото се отстранява, яденето се поръсва с наситнени копър, магданоз, орехи и каперси. Пече се още 5-10 минути и се вади от печката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#166034
Потребител#166034
До "Bojidar Hinkoff" Господине как преценихте, че това е котлет от сьомга?Котлетите от толстолоб са с точно такава форма.
05.12.2017 19:17
1
Bojidar Hinkoff
Bojidar Hinkoff
Напоследък я карате доста през просото. Сложете истинска снимка ако сте направии тази рецепта, а не котлети от сьомга във фолио. Така ще загубите фенове, гаранция!
19.04.2017 18:54
3
1
Вили Христова
Вили Христова
А къде остана чесъна????
05.12.2016 17:24
2
Мариана В.
Мариана В.
Толстолобът е поне 10 пъти по-вкусен от прехваления шаран, особено приготвен така!
07.12.2015 12:35
1