Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Солено руло»Руло от свинско със спанак и синьо сирене

Руло от свинско със спанак и синьо сирене

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Руло от свинско със спанак и синьо сирене1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
120 мин.
Порции
1 руло
"Режете рулото на тънко и поднесете с гарнитура по избор, но задължително с вино"

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 2 кг цяло парче, каре
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • сол - около 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л. прясно смлян
  • спанак - 200 г замразен, размразен и добре отцеден, за плънката
  • копър - 1/2 връзка, нарязан на ситно
  • сирене - 100 г крема
  • синьо сирене - 1/2 ч.ч. натрошено
  • горчица - 1 1/2 с.л. дижонска
  • риган - 1 ч.л. сух
  • босилек - 2 ч.л. сух
  • черен пипер - 2 ч.л. сух
  • лук - 1/2 ч.ч. зелен, ситно нарязан
  • бекон - 3 - 4 резена, нарязан на ситно
  • орехи - 1/4 ч.ч. нарязани
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички съставки за плънката се смесват в подходящ съд и се разбъркват добре. Свиснкото каре се реже на 2 по дължина така, че да се получи едно голямо парче с дебелина около 4 см.

Плънката се разпределя по повърхността на месото, завива се на руло и се омотава здраво с дебел конец. Рулото се слага в намазнена тава, поръсва се със сол, черен пипер и чесън на прах.

Пече се за около часв предварително загрята до 180 градуса фурна. Готовото руло леко се охлажда, след което се поднася, нарязано на парчета и гарнирано с копър.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка: