Лесна баклава с готови кори

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
04/11/2015
"Значи, правите баклавата по описаната рецепта, нарязвате я внимателно, сиропирате я и ни каните, нали?"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо48 483
  • Преглеждания за месеца427
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • готови кори - 1 пакет от тънките
  • За плънката
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • орехови ядки - 1 к.ч., настрошени
  • масло - 1 1/2 к.ч.
  • канела - 1 ч.л.
  • ром - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
  • За сиропа
  • захар - 1 ч.ч.
  • вода - 1 1/2 ч.ч.
  • ванилии - 1 пакетче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката:

Разбиваме яйцата със захарта. Добавяме брашното с разбъркания в него бакпулвер и щипка сол. Прибавяме ореховите ядки, канела и ром.

За сиропа:

В тенджера сваряваме водата, захарта и ванилията на гъст сироп.

Разделяме корите на две части. Редим ги в намаза в масло тавичка, като всяка кора поръсваме с разтопеното масло.

След като сме наредили половината кори равномерно разпределяме плънката и продължаваме с реденето на другата половина, като завършваме с масло.

Нарязваме на триъгълници наредената баклава и печем в умерена фурна на 180 градуса до порозовяване. Оставяме да изстине и заливаме с горещ сироп.

Покриваме баклавата и изчакваме поне един час да попие сиропа.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см-23%
Приготвяй си тази рецепта в:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
28.00 лв.
21.56 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар