Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Манджи»Празена манджа с ориз

Празена манджа с ориз

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Празена манджа с ориз
Снимка: Илияна Димова
1 / 5
26/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2
"Постно, лесно, вкусно, по нашенски - празена манджа с ориз"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • лук - 1 бр малка глава
  • морков - 1 бр.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • къри
  • чубрица
  • олио - 1/2 к.ч.
  • вода - 3 ч.ч. за манджата + 1 к.ч. за зеленчуците
  • вода -
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме добре праза. Нарязваме на ситно. Лука също белим и нарязваме. Моркова измиваме, белим и отново измиваме. Нарязваме на малки парченца.

В тенджерка наливаме олио (1/2 к.ч. ) и вода (1 к.ч.). Слагаме нарязаните зеленчуци и поставяме тенджерката на котлона.

Ръсваме сол, черен пипер и къри на вкус. Оставяме да се задушават и когато омекнат зеленчуците и се изпари водата, прибавяме измит в няколко води ориз (1/2 ч.ч.). Разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода (3 ч.ч.).

Подправяме с чубрица на вкус и варим ястието до готовност. Ориза и зеленчуците да са добре сварени и ястието да е с по-рехава консистенция, като за това при необходимост по време на готвене доливаме още топла вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: