Начин на приготвяне
Почистваме и измиваме добре праза. Нарязваме на ситно. Лука също белим и нарязваме. Моркова измиваме, белим и отново измиваме. Нарязваме на малки парченца.
В тенджерка наливаме олио (1/2 к.ч. ) и вода (1 к.ч.). Слагаме нарязаните зеленчуци и поставяме тенджерката на котлона.
Ръсваме сол, черен пипер и къри на вкус. Оставяме да се задушават и когато омекнат зеленчуците и се изпари водата, прибавяме измит в няколко води ориз (1/2 ч.ч.). Разбъркваме няколко пъти и наливаме топла вода (3 ч.ч.).
Подправяме с чубрица на вкус и варим ястието до готовност. Ориза и зеленчуците да са добре сварени и ястието да е с по-рехава консистенция, като за това при необходимост по време на готвене доливаме още топла вода.