Начин на приготвяне
Белтъците се разбиват на гъст сняг. Постепенно се добавя захарта и се разбиват отново. Изрязват се кръгове от хартия. Върху кръговете се слага плътен слой разбити белтъци.
Пекат се, като се слагат в студена фурна и се загряват до 100 градуса. Пекат се на открехната вратичка по 2 часа за всеки кръг. Оставят се да изстинат.
Приготвя се крем, като се смесват маскарпонето и сметаната. Разбиват се, добавя се пудрата захар и се разбива до кремообразно състояние. Върху всеки блат се слага от крема и блатовете се редят един върху друг.
Върху най-горния блат също се слага крем. Поръсва се обилно с пудра захар. Оставя се за 4 часа в хладилника. Бананът се реже на кръгчета и с него се украсява тортата. Сервира се веднага.