Целувчена торта с маскарпоне

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Целувчена торта с маскарпоне2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
480 мин.
Общо
500 мин.
Порции
8
"Лека и нежна торта с маскарпоне, като първата целувка между двама млади влюбени!"

Необходими Продукти

  • за целувчените блатове
  • яйца - 6 бр. белтъци
  • захар - 180 г
  • за крема
  • маскарпоне - 300 г
  • сметана - 300 г
  • пудра захар - 100 г
  • за украса
  • ягоди - 200 г или банани
  • пудра захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на гъст сняг. Постепенно се добавя захарта и се разбиват отново. Изрязват се кръгове от хартия. Върху кръговете се слага плътен слой разбити белтъци.

Пекат се, като се слагат в студена фурна и се загряват до 100 градуса. Пекат се на открехната вратичка по 2 часа за всеки кръг. Оставят се да изстинат.

Приготвя се крем, като се смесват маскарпонето и сметаната. Разбиват се, добавя се пудрата захар и се разбива до кремообразно състояние. Върху всеки блат се слага от крема и блатовете се редят един върху друг.

Върху най-горния блат също се слага крем. Поръсва се обилно с пудра захар. Оставя се за 4 часа в хладилника. Бананът се реже на кръгчета и с него се украсява тортата. Сервира се веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: