Плов с месо

08/11/2015
"Така ще го приготвим, че въобще няма да познаете какво месо ще използваме "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 210
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата12
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • овнешко месо - 500 г
  • ориз - 2 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 4 глави
  • олио - 8 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • анасон - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на парченца по около 10 – 15 г и го запържваме в тенджера докато се зачерви. Добавя се нарязаният на филийки лук и моркова на сламки.

Разбъркват се с месото и се пържат докато лука стане прозрачен. Оризът се измива добре и се изсипва в тенджерата без да се бърка. Долива се гореща вода в съотношение 1 1/2 към ориза.

Тя трябва да покрие продуктите в тенджерата с 2 см отгоре. Прибавят се подправките – сол, черен пипер и анасон, поставя се капак и се вари първо на силен огън после на слаб без да се отваря капака. Когато ориза попие водата, в него се правят дупки и в тях се изливат 4 с.л. кипяща вода.

Котлонът се изключва и тенджерата се оставя на него покрита с капака. Може да се сервира в голям поднос върху който съдържанието на тенджерата внимателно без разбъркване се изсипе. Друг начин на сервиране е да се сложи в чинията от ориза и върху него се сложи от месото с лука и морковите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар