Мусака с месо

Йорданка ТасеваЙорданка Тасева
Иноватор
3782k1k2k5
Мусака с месо
Снимка: Йорданка Тасева
1 / 2
29/02/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • картофи - 1 кг
  • доматен сок - 200 мл
  • сол
  • чубрица
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото на малки парчета и го задушаваме леко в тиган. В тава изсипваме месото и добавяме подправките.

Обелваме, измиваме и нарязваме на малки кубчета картофите. Прибавяме ги в тавата при месото, заедно с доматения сок.

По желание може да сложите и дафинов лист. Пече се в загрята фурна на 180 градуса.

Като е готово се прави заливка от разбитите яйца и млякото и се пече докато се запече коричката.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лиляна
Лиляна
Получи се много вкусно ястие!
01.04.2023 21:14
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
Аз накълцвам месото на дъска и се получават дълги ивички,това е по различното от твоята.
29.02.2016 23:16
1