Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Квас с хмел

Квас с хмел

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Квас с хмел2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
50

Необходими Продукти

  • вода - 10 л
  • ръжен хляб - 1. 5 кг
  • хмел - 200 г
  • захар - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хлябът се нарязва на филии и се запича на фурна. Вади се и се охлажда напълно.

Сухарите се слагат в дъбова бъчвичка, заливат се с водата и се оставят в помещение с температура около 20 градуса.

След 3 часа се добавя хмелът, който се е варил 10 минути в малко вода. Разбърква се, оставя се за едно денонощие и се прецежда.

Прецежда се през три слоя марля и се добавя захарта. Разбърква се добре, за да се разтвори захарта напълно. Квасът се съхранява на студено.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: