Gotvach.bg»Рецепти»Напитки»Кавказки слабоалкохолен квас

Кавказки слабоалкохолен квас

Нина НордНина Норд
Джедай
3062602k
Кавказки слабоалкохолен квас1 / 2
12/06/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
15

Необходими Продукти

  • вода - 3 литра
  • овесени ядки - 300 г
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 3 с.л.
  • мая - 1/3 ч.л. суха
  • захар - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овесените ядки се смилат, добавя се запеченото на сух тиган брашно, врящото масло и всичко се смесва. Добавя се малко вряща вода и се бърка до образуването на тесто.

Оставя се на топло за 30 минути. Добавя се останалата вода, която е вряла, всичко се разбърква и се охлажда до стайна температура.

Добавя се маята и захарта и всичко се оставя на стайна температура, докато не се появят мехурчета. Сместа се прецежда и се оставя за 3 часа на топло. След това отново се прецежда и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Sss
Sss
Има ли значение какви точно ядки трябва да сложим?
08.01.2016 17:42