Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Риба запечена с кашкавал и бекон

Риба запечена с кашкавал и бекон

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k3k9k
Риба запечена с кашкавал и бекон1 / 2
10/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3-4

Необходими Продукти

  • риба - филе 800 гр.
  • лимони - 1 бр.
  • масло - 50 гр.
  • бяло вино - 100 мл.
  • бекон - 3 резена
  • кашкавал - 50 гр.
  • галета - 50 гр.
  • копър - 1 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитото, подсушено и нарязано на едри парчета филе нареждаме в намазнена тавичка. Поръсваме го с лимоновия сок, сол, черен пипер и го заливаме с виното.

Всяко парче бекон нарязваме на две. Загряваме 1 ч. л. масло, запържваме бекона от двете страни и го поставяме върху рибата. Нарязваме на ситно копъра и с поръсваме бекона и рибата.

Правим заливка от кашкавала смесен с галетата и получената смес поставяме върху бекона. Нарязваме останалото масло и нареждаме парченцата върху кашкавала с галетата.

Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса в продължение на 20 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: