Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пиде»Лодки с бекон и кашкавал

Лодки с бекон и кашкавал

Лодки с бекон и кашкавал
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Толкова са пухкави и вкусни, че една няма да ви стигне"

Необходими Продукти

  • мая - 1 суха (11 г)
  • вода - 250 - 300 мл хладка
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 голяма щипка
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 450 г
  • плънка
  • бекон - 2 ленти
  • кашкавал - 50 г
  • яйца - 2 бр.
  • червен пипер - 2 щипки
  • домати - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се маята в хладката вода с щипка захар и оставяме за 10 минути да шупне. Сипва се в средата на брашното, добавяме сол и олио.

Замесва се средно меко тесто, покриваме с кърпа и оставяме 30 минути да втаса. Втасалото тесто се разделя на 2 части и всяка се разточва на кръгла кора.

Двата края се навиват към средата, прищипваме отдолу и отгоре, да се оформи лодката.

На дъното поставяме парче бекон със същата форма, за да пасне в леглото от тесто.

Върху него настърган кашкавал, като в средата се оформя отвор, в който чукваме по едно малко яйце.

Нарязва се домата и поставяме в двата края по един резен. Лодките поставяме върху хартия за печене в широка тава.

Намазваме тестото с четка потопена в малко олио и печем пидето в загрята фурна 180 градуса около 20-25 минути.

Поднасяме топли, като яйцето поръсваме с щипка червен лют пипер.

Лодките с бекон и кашкавал са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: