Котлети в гювеч

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Котлети в гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
145 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг котлети
  • печурки - 400 г
  • скаморца - 300 г
  • кисели краставички - 100 г
  • пино ноар - 1 ч.ч.
  • лук - 2 глави
  • чесън - 2 с.л. на прах
  • розмарин
  • черен пипер
  • червен пипер
  • кашкавал - 50 г
  • сол
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукваме леко пържолите и ги слагаме в намасления гювеч. Отгоре редим нарязаните скаморца, гъби, лук и краставички. Докато редим продуктите, ръсим с подправките.

Заливаме с виното и ако е нужно, доливаме вода, която напълно да покрие продуктите. Поставяме капака на гювеча и го вкарваме във все още незагряла се фурна.

След това включваме печката на 250 градуса и печем около 90 минути. После махаме капака, за да изври водата. Поръсваме с настърган кашкавал и допичаме.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Моника
Моника
това ще е вкусно. Трябва да се опита :)
27.05.2016 00:46