Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Гювеч»Бирени свински котлети в гювеч

Бирени свински котлети в гювеч

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Бирени свински котлети в гювеч
Снимка: Добринка Петкова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
130 мин.
Порции
4
"Гювечът е идеалният начин за приготвяне на котлети, защото запазва тяхната сочност и крехкост"

Необходими Продукти

  • свински котлети - 4 бр.
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 300 г стерилизирани
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • топено сирене - 150 г
  • бира - 150 мл
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на едро, а морковите на колелца. Сипете олио в гювеча. В купа сложете картофите, морковите и гъбите.

Добавете малко червен пипер, сол на вкус и останалите подправки. Разбъркайте хубаво и ги сипете в гювеча, като редувате с котлетите.

Налейте бирата, накъсайте отгоре топеното сирене и затворете гювеча. Печете на 170-180 градуса около 2 часа.

Бирените свински котлети в гювеч са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: