Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Тирамису»Нашенско тирамису с извара

Нашенско тирамису с извара

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Нашенско тирамису с извара1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
6
"Тирамису, ама нашенско - не какво да е"

Необходими Продукти

  • бишкоти - 1 голям пакет
  • извара - 450 г
  • кондензирано мляко - 200 мл
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • кафе - 3 с.л. инстантно
  • какао - за поръсване
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • ром - 1 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изварата, кондензираното мляко и пудрата захар се смесват и се пасират до получаването на крем.

Инстантното кафе се разтваря в около 300 мл топла вода и се смесва с млякото. По желание се подслажда със захар.

Бишкотите се напояват в него и половината от тях се редят по дъното на тавичка. Отгоре се маже с половината от крема. Следват отново напоени бишкоти и крем. Десертът се прибира в хладилник за 8 часа.

Преди сервиране се посипва с какао. Реже се на парчета и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Monika Ivanova
Monika Ivanova
Хубаво ли е наистина с извара, на няколко места вече видях подобна рецепта, а ми се струва, че не подхожда много много
16.05.2016 10:20