Начин на приготвяне
Джинджифилът се обелва и се нарязва на много тънки резени с помощта на белачка за зеленчуци. Слага се в тенджера и се залива с вода така, че съвсем леко да покрива резените.
Вари се на среден огън до омекване - около 30 минути. Отцежда се, а от водата от варенето може да се направи чай от джинджифил. Свареният джинджифил се слага в тенджера, добавя се захарта и водата, за да се сварят резените в сироп.
Вари се на силен огън при непрекъснато бъркане, докато сиропът се изпари почти изцяло. Резените джинджифил се вадят и всеки резен се овалва в кафява захар.
Слага се в тава, постлана с хартия за печене, за да се изсъхне добре.
След половин час вече може да се прибира в кутия с капак и така се съхранява захаросания джинджифил до 3 месеца.