Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Френски кекс с ябълки и ядки

Френски кекс с ябълки и ядки

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Френски кекс с ябълки и ядки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10-12 парчета
"Идеалното меню се познава по идеалният десерт, не сте ли съгласни?"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • овесени ядки - 1 ч.ч.
  • мазнина - 100 мл олио
  • сода - 1 ч.л. за хляб
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • ябълки - 400 г
  • яйца - 2 броя
  • орехи - 1/2 ч.ч.
  • сирене - 1 ч.ч. твърдо, жълто
  • мазнина - 1 с.л. олио, за топинга
  • захар - пудра, за поръсване
  • сирене - 50 г настъргано твърдо, за топинга
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се настъргват на едро ренде и се изстискват от сока. В голяма купа се разбиват яйцата, прибавят се брашното, овесените ядки, олиото, киселото мляко, в което е разтворена содата за хляб. Всичко добре се разбърква и към сместа се добавят изцедените ябълки и нарязаните на ситно орехови ядки, както и сиренето, нарязано на малки кубчета. Сместа се получава по-гъста от кексова.

Тава за печене се намзва с олио и се посипва с брашно (или използвайте хартия за печене).

Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса за около 45 минути, след което се изважда и се намазва с олиото и се посипва с пудра захар и настръганото сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

дими
дими
какъв е кексът,сладък или солен
14.04.2015 08:20
2