Агнешко по провансалски

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Агнешко по провансалски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
125 мин.
Порции
6-7

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 1, 5 - 2 кг плешка
  • лук - 2 - 3 глави
  • моркови - 2 броя
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • зехтин - 2 с.л.
  • червено вино - 1/2 л
  • босилек - 1 ч.л. сух
  • майорана - 1 ч.л.
  • розмарин - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът нарежете на шайби и задушете в зехтина за минута заедно с нарязани на кубчета моркови. Прибавете нарязания на дребно чесън, разредете с виното и овкусете подправките. Зеленчуците се задушават няколко минути.

Сместа се изсипва в глинен гювеч или тава, върху нея се поставят парчетата месо, предварително намазани с червен пипер. Съдът се завива с фолио за печене.

Пече се в предварително загрята фурна при температура 200 градуса 20 минути. След това температурата се намалява на 180 градуса и се пече около час. Плешката периодично се полива с бульон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
52
41
32
20
10
Дай твоята оценка: