Начин на приготвяне
Агнешкото месо се нарязва на по-едри парченца и се сварява с няколко зърна бахар и дафинов лист. Когато е почти готово, се изважда, отцежда се, водата, в която е било варено, се запазва.
Лукът се почиства, нарязва се на ситно и се запържва в малко мазнина. Подправя се с черен пипер, разбърква се и се оставя да се задуши за кратко.
Прибавя се оризът, разбърква се няколко минути. Добавя се виното и 2 ч.ч. от водата, в коята се е варило месото. Оставя се за кратко да набъбне оризът.
Спанакът се почиства и се нарязва на лентички. Зеленият лук се нарязва на ситно. Прибавят се към ориза, разбърква се. Сваля се от котлона.
Месото се добавя към сместа, разбърква се и се изсипва в предварително леко намазнена тавичка. Подправя се с малко сол, червен пипер, добавят се дафинов лист и зрънца бахар.
При необходимост се добавя малко вода от варенето на агнешкото. Печете агнешкото с ориз в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (водата трябва да изври).
Коментари