Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на фурна»Печени джемели със сос от червени чушки

Печени джемели със сос от червени чушки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167389131
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Паста по италиански - просто няма как да кажете не"

Необходими Продукти

  • паста - 2 ч.ч. джемeли
  • чушки - 1 буркан, печени
  • пекорино - 2/3 ч.ч. настъргано
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • домати - 2/3 от консерва
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напълнете тенджера с вода, посолете и щом заври, пуснете в нея макароните. Варете към 9 минути и отцедете. Смелете печените чушки в пасатор.

В касерола загрейте зехтина и задушете скълцаните лук и чесън. Гответе 2-3 минути и добавете доматите.

След още 2 минути вложете чушките, налейте виното и поръсете с подправките. Разбъркайте и оставете на огъня, докато сместа се посгъсти. С получения сос овкусете пастата.

Прехвърлете в тава и поръсете с пекорино. Печете на горен реотан няколко минути и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: