Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Макарони на Фурна»Печени джемели със сос от червени чушки

Печени джемели със сос от червени чушки

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
167383131609
14/04/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Паста по италиански - просто няма как да кажете не"

Необходими Продукти

  • паста - 2 ч.ч. джемeли
  • чушки - 1 буркан, печени
  • пекорино - 2/3 ч.ч. настъргано
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 глава
  • домати - 2/3 от консерва
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • магданоз - 1 връзка
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Напълнете тенджера с вода, посолете и щом заври, пуснете в нея макароните. Варете към 9 минути и отцедете. Смелете печените чушки в пасатор.

В касерола загрейте зехтина и задушете скълцаните лук и чесън. Гответе 2-3 минути и добавете доматите.

След още 2 минути вложете чушките, налейте виното и поръсете с подправките. Разбъркайте и оставете на огъня, докато сместа се посгъсти. С получения сос овкусете пастата.

Прехвърлете в тава и поръсете с пекорино. Печете на горен реотан няколко минути и сервирайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: