Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени червени чушки в бял сос

Пълнени червени чушки в бял сос

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Пълнени червени чушки в бял сос
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
17/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
5
"Обожаваме пълнени чушки - задължително ги поднасяме с бял сос"

Необходими Продукти

  • домати - 2 бр.
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 10 бр.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол
  • олио - 5 с.л.
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • кайма - 500 г смес
  • за соса
  • сол
  • кисело мляко - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред измийте и почистете чушките. Попарете ги в гореща вода за минута, за да станат меки. Накълцайте на дребно моркова и лука. Задушете ги в голям тиган.

Когато омекнат, добавете каймата. Раздробете на трохи, сложете ориза, долейте 1 ч.ч. вода.

Щом оризът увеличи обема си, добавете наситнените домати. Посолете, добавете черен и червен пипер, чубрица. Плънката за чушките с кайма се готви още няколко минути и се сваля от котлона.

Напълнете чушките и ги подредете в тава. Останалата плънка може да сипете между тях, ако такава има. Сипете 2 и 1/2 ч.ч. вода и печете чушките на 200 градуса.

Пригответе соса като запържите брашното в малко олио. Добавете 100 мл вода и половината от киселото мляко.

С останалото мляко разбийте яйцата и добавете при останалото. Сгъстете соса за чушките за няколко минути.

Пълнените червени чушки в бял сос са страхотни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: