Начин на приготвяне
Най-напред измийте и почистете чушките. Попарете ги в гореща вода за минута, за да станат меки. Накълцайте на дребно моркова и лука. Задушете ги в голям тиган.
Когато омекнат, добавете каймата. Раздробете на трохи, сложете ориза, долейте 1 ч.ч. вода.
Щом оризът увеличи обема си, добавете наситнените домати. Посолете, добавете черен и червен пипер, чубрица. Плънката за чушките с кайма се готви още няколко минути и се сваля от котлона.
Напълнете чушките и ги подредете в тава. Останалата плънка може да сипете между тях, ако такава има. Сипете 2 и 1/2 ч.ч. вода и печете чушките на 200 градуса.
Пригответе соса като запържите брашното в малко олио. Добавете 100 мл вода и половината от киселото мляко.
С останалото мляко разбийте яйцата и добавете при останалото. Сгъстете соса за чушките за няколко минути.
Пълнените червени чушки в бял сос са страхотни!