Начин на приготвяне
Измиваме хубаво чушките и доматите. Почистваме чушките от дръжките и семето.
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги нарязваме на средно големи парчета.
Доматите попарваме с вряла вода. Изчакваме 2-3 минути и отцеждаме водата, след което ги обелваме. Нарязваме ги на едри парчета и ги пасираме.
Слагаме ги в дълбок съд и ги варим на огъня, докато съдържанието не се изпари и остане на половина от първоначалното. През това време разбъркваме периодично да не загори.
Преди да свалим от огъня прибавяме олиото, захарта, солта, виното и нарязаните чушки. Разбъркваме хубаво и след 5 минути сваляме от огъня.
Пълним в чисти и сухи буркани, затваряме здраво с капачки и стерилизираме за 10 минути.
Изваждаме бурканите и ги обръщаме върху капачките за 15 минути, след което ги подреждаме за съхранение за зимата.