Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Мезета»Руска салата Винегрет

Руска салата Винегрет

редакция:
Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Руска салата Винегрет1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Вкусна класика от руската кухня - рецепта, която задължително трябва да опитате!"

Необходими Продукти

  • червено цвекло - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • картофи - 6 бр.
  • кисело зеле - 100 г
  • кисели краставички - 4 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • грах - 5 с.л. от консерва
  • оцет - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Цвеклото, морковите и картофите се сваряват, без да се белят. Цвеклото се обелва и се реже на кубчета. Слага се в дълбока купа за салата.

Морковите се обелват и се режат на кръгчета. Добавят се към нарязаното цвекло. Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Добавят се към цвеклото и морковите.

Киселите краставички се отцеждат от течността в буркана и се режат на кубчета. Киселото зеле се изстисква и се нарязва на ситно.

Добавя се заедно с краставичките към останалите зеленчуци в купата. Добавя се грахът, оцетът и олиото и всичко се разбърква добре. Оставя се да се охлади за 1 час в хладилника и се сервира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: