Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зелена салата»Пъстра салата с винегрет и хрупкави крутони

Пъстра салата с винегрет и хрупкави крутони

ЕленаЕлена
Новак
3425145
Пъстра салата с винегрет и хрупкави крутони
Снимка: Елена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Май сме забравили да добавим бирата в рецептата, но бързо ще оправим този пропуск"

Необходими Продукти

  • маруля - 1 бр.
  • китайско зеле - 1 бр.
  • домати - 2 бр.
  • червени чушки - 1 бр.
  • зелени чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • За винегрета
  • оцет - 2 с.л.
  • зехтин - 1/4 ч.ч.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • мед - 1 ч.л.
  • черен пипер - на вкус
  • За крутоните
  • хляб - 3 филии
  • зехтин - 2 с.л. или олио
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • шарена сол - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете всички съставки за винегрета, като ги разбъркате добре и оставете за 10 минути в хладилника. Смачкайте скилидката чесън и натъркайте с нея вътрешността на голяма купа.

Нарежете зеленчуците и залейте с винегрета.

Нарежете филийки на малки кубчета, сложете ги в тавичка, поръсете с подправките и малко зехтин и разбърквате добре.

Печете крутоните 5-10 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, докато станат златисти.

Крутоните сервирайте в отделен съд при поднасянето, в противен случай, ако ги сложите в салатата, те ще омекнат от винегрета.

Така те ще бъдат вкусни и хрупкави при консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: