Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Печено Пиле»Пиле с картофи и сос от зеленчуци

Пиле с картофи и сос от зеленчуци

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Пиле с картофи и сос от зеленчуци1 / 2
17/11/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 6 парчета
  • картофи - 500 г
  • зехтин
  • лук - 1 голяма глава, за зеленчуковия сос
  • чесън - 4 скилидки
  • гъби - 3 печурки
  • моркови - 1 брой
  • червени чушки - 1/2
  • домати - 2 броя или 200 мл доматен сос
  • бульон - 1 ч.ч. пилешки
  • брашно - 1 с.л.
  • чубрица - стръкче прясна
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте бутчетата и ги сварете във вода. Картофите обелете и нарежете на малки кубчета. Извадете от бульона полусвареното месо и го сложете в намаслена тавичка. Подредете картофите около месото и запечете в загрята до 220 градуса фурна.

Всички продукти за соса нарежете и сложете в блендер. Овкусете с подправките, добавете и брашното, бульона, след което пюрирайте. Щом се запекат картофите и започнат да омекват залейте внимателно със соса и разбъркайте между месото и картофите.

Най-накрая поръсете с прясно смлян черен пипер и печете още около 20 минути или до сгъстяване на соса. При сервиране поръсете със свежи подправки на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
53
40
31
20
10
Дай твоята оценка: