Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле със зеленчуци в сладко-кисел сос

Пиле със зеленчуци в сладко-кисел сос

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7174k2
Пиле със зеленчуци в сладко-кисел сос
Снимка: Monika Ivanova
1 / 3
15/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Съвършенството е в баланса на вкусовете и тук то е намерено"

Необходими Продукти

  • пилешко филе - 700 г
  • гъби - 250 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 3 червени
  • зеле - 1/4 глава прясно
  • чесън - 3 скилидки
  • джинджифил - 1 малко парче или 1 ч.л. на прах
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • За соса
  • оцет - 3 с.л.
  • балсамов оцет - 2 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • мед - 2 с.л.
  • кетчуп - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Филето се нарязва на хапки и се запържва. Когато е готово се вади от тигана и се слагат гъбите, нарязани на филийки.

След като се запържат се изваждат и на тяхно място се слага нарязаното зеле.

Когато и то е готово се изважда и в същия тиган се запържват морковите, лукът, чушките, нарязаните на ситно джинджифил и чесън.

Месото, гъбите и зелето се връщат в тигана и се заливат със соса. Всички съставки за соса се слагат в тенджерка да заври.

Ястието се оставя около пет минути да се глазира със сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Gergana Tsvetanova
Gergana Tsvetanova
Вкусно е
15.03.2016 16:31
1
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Интересна комбинация от зеленчуци!Само зелето ми стои малко страно в това ястие,но като цяло ми харесва
15.03.2016 10:37