Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пиле със зеленчуци и вино

Пиле със зеленчуци и вино

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Пиле със зеленчуци и вино
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
17/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
3
"Класическо ястие, подходящо за романтична вечеря или друг специален повод"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг бяло месо
  • лук - 4 бр.
  • гъби - 300 г пресни
  • чушки - 3 бр. от буркан
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 1 ч.ч. от буркан
  • бяло вино - 1.5 ч.ч.
  • черен пипер
  • соев сос
  • чубрица
  • кашкавал - настърган
  • маслини - без костилки
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бялото пилешко месо нарязваме на кубчета. Лука белим и нарязваме на ивички. Гъбите почистваме, измиваме и нарязваме на филийки.

В олио запържваме нарязаното на кубчета пилешко месо заедно с нарязаните лук и гъби. Като омекнат прибавяме пасираните скилидки чесън, нарязаните чушки и домати от буркан.

Подправяме с черен пипер, соев сос, чубрица и сол. Когато продуктите се запържат добре, наливаме 1 и 1/2 чаена чаша бяло вино.

Слагаме капак и задушаваме ястието на бавен огън. При сервиране поръсваме с настърган кашкавал и ситно нарязан пресен магданоз. украсяваме с маслинките.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

1
50
40
30
20
11
Дай твоята оценка: