Задушено телешко филе

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Задушено телешко филе2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
150 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • телешко филе - 600 г
  • сланина - 20 г
  • масло - 40 г
  • морков - 1 бр.
  • целина - 1 резен
  • корен от магданоз - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • телешки кости - 300 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • бяло вино - 100 мл.
  • мадейра - 100 г
  • брашно - 1 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • черен пипер - 5 бр. зърна
  • карамфилчета - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

От телешките кости, сухите подправки, корените на магданоза, моркова, целината и лука сваряваме силен бульон.

Прибавяме доматеното пюре, прецеждаме и поддържаме топъл.

Начукваме филето и го шпиковаме с парченца сланина.

Овалваме в брашно и запечатваме в тиган от всички страни.

Доливаме горещ бульон и бяло вино и задушаваме под капак до омекване, като доливаме по малко от бульона.

Прибавяме Мадейрата и лимоновия сок.

Сервираме върху картофено пюре.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: