Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Задушено телешко филе в лучен сос

Задушено телешко филе в лучен сос

Задушено телешко филе в лучен сос
Снимка: Гергана Георгиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Телешко, което направо се топи в устата"

Необходими Продукти

  • телешко филе - 800 г
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 40 г
  • лук - 3 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • мащерка - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 листчета
  • бульон - 200 мл
  • бяло вино - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на филии, начукайте го леко с дървено чукче и го оваляйте в предварително смесените брашно, сол и черен пипер.

Загрейте олиото и запържете телешкото от двете страни, след което го прехвърлете в съд от йенско стъкло с капак.

Върху всяко филе сложете парченце масло. Нарежете лука на жулиени, а чесъна на дребно.

Сложете ги в мазнината, в която пържихте месото и поръсете с мащерка. Разбъркайте и налейте бульона и бялото вино.

Добавете дафиновите листчета и подправете с щипка сол. Варете соса около 5 минути, след което го сипете върху месото.

Захлупете с капак и сложете в студена фурна, след което включете на 180 градуса и гответе около 90 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
41
30
21
10
Дай твоята оценка: