Задушено филе

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Задушено филе1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • телешко филе - 800 г
  • целина - 1 парче
  • лук - 1 глава
  • сланина
  • вино - 1 ч.ч.
  • доматен сок - 1 ч.ч.
  • бахар - 1 - 2 зърна
  • мазнина - 4 - 5 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • черен пипер - 7 - 8 зърна
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шпиковайте телешкото филе с нарязаните на пръчици морков и сланина.

Сложете го в сгорещената мазнина на котлона и го обръщайте, докато хване коричка от всички страни. Добавете и виното.

Когато се поизпари, сложете разрязания на две лук, целината, подправките и доматения сок. Посолете на вкус.

Варете на тих огън. Поднесете месото, нарязано на филийки и залято със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.8
50
41
31
22
10
Дай твоята оценка: