Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от нахут срещу високо кръвно

Супа от нахут срещу високо кръвно

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Супа от нахут срещу високо кръвно2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Една страхотна супичка от нахут, която задължително да поднесете със сварен ориз и кисело мляко"

Необходими Продукти

  • нахут - 1 и 1/2 ч.ч.
  • ориз - 2/3 ч.ч. сварен
  • чесън - 1 глава, малка
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сол - 2 щ. хималайска
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутът се измива и се накисва за 16 часа, като през това време течността се сменя три пъти.

След това се вари на слаб огън, докато зрънцата омекнат /или някъде около 40 минути/.

Препоръчва се водата да се смени няколко пъти и по време на варенето, като след последното сменяне се добавя мазнината.

Когато нахутът вече е сварен, се слага и предварително счукания чесън.

Посолява се и котлонът се изключва. По желание може да добавите някоя зелена подправка или зеленолистен зеленчук, след като изключите супата.

Поднесете я със сварен ориз и кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: