Начин на приготвяне
Слагаме разфасованото на парчета месо във вода и варим. Ако готвите домашно пиле, то ще е нужно да го варите по-дълго време (около 2-3 часа), но ако е купешко, времето за варене намалява.
След като месото се свари, го изваждате от бульона и накъсвате на малки парчета.
Връщате го обратно и към него прибавяте нарязаните лук, картофи, моркови.
Оставяте го да се готви, като след около 10-15 минути добавяте нарязаните домати (аз използвах от консерва) и подправките.
След като супата е почти готова, добавяте фидето и оставяте да набъбне.
След като пилешката супа е готова, я застройвате с яйцето разбито с киселото мляко.
Супата се сервира топла.
Пилешката супа с домашно пиле срещу грип е готова.