Джинджифилово-лимонен пай

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
21/11/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо954
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лимоните се измиват добре, обливат се с вряла вода и се подсушават. Кората на лимоните се настъргва, меката част на лимоните се нарязва на парченца. Семките се махат и лимоните се пасират.

Брашното с бакпулвера се пресява, добавя се солта и лимоновата кора. Маслото се оставя да омекне на стайна температура и се добавя захарта. Разбива се до бяло. Добавят се едно по едно яйцата и се добавя сместа с брашното.

Замесва се меко тесто, прави се на топка и се оставя в хладилника за 30 минути. Пасираните лимони се смесват със захарта, нишестето и джинджифила и се разбъркват добре.

Тестото се разделя на две равни части. Разточва се на две кори малко по-големи от тавата, в която ще се пече паят. Едната кора се слага в намазана с мазнина тава, отгоре се слага плънката и се покрива с останалото тесто.

Краищата се защипват, правят се дупки за излизане на парата и паят се пече 35 минути на 180 градуса.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар