Пилешки пай

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пилешки пай1 / 2
01/08/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4-6
"Когато искаме да впечатлим гостите си, им приготвяме Пилешки пай - опитайте и ще разберете защо"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • яйца - 1 брой
  • олио - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • брашно
  • за плънката
  • пилешко месо - 1 пиле, сварено и обезкостено
  • пилешки дробчета - 200 г + воденички по желание
  • пилешки сърца - 200 г
  • кашкавал - 200 г настърган
  • масло - 50 г
  • брашно - 1 - 2 с.л.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 1 голям
  • бульон - 1 ч.ч. от свареното пиле
  • сол
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • бял пипер
  • индийско орехче - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замесете гладко тесто от яйцето, олиото, киселото мляко и брашно, колкото поеме. Оставете го в хладилник за да почине.

Обезкостеното пилешко нарежете на парчета. Сварените в малко оцетна вода дробчета и сърчица също нарежете при нужда на дребни кубчета.

В 1-2 с.л. масло запържете 1-2 с.л. брашно и разредете до гладък сос с пилешкия бульон при непрекъснато бъркане. Добавете и 1 с.л. гъсто доматено пюре.

Запържете в малко мазнина и накълцаните лук и моркови за кратко. Добавете пилешкото с дробчетата и сърчицата, разбъркайте и овкусете с подправките на вкус.

Прехвърлете сместа в тава и я разбъркайте с настъргания кашкавал и белия сос. Разточете върху набрашнен плот тестото на кръгла кора и покрийте отгоре тавата.

С шишче направете няколко дупки отгоре, за да може да излиза парата по време на печенето. Сложете пилешкия пай да се пече в умерено загряна фурна за около 20-30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка: